Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Kieler Woche

Kieler Wochen päättymisen myötä on kaikki World Cup kilpailut tänä vuonna kilpailtu. Lue Kielin Raportti...

TULOKSET

Kahden viimeisenpäivän raportit tulevat perästä takaa sillä järjestäjän tarjoama internetyhteys Kielissä ei toiminut kahtena viimeisenä regattapäivänä…

Neljännestä purjehduspäivästä ei paljon sanottavaa ole. Tuuli oli kevyttä ja ns. “ei oikein irronnut” Lisäksi toisessa lähdössä rikoin väistämis-sääntöjä ruotsalais purjehtijaa vastaan ja jouduin tekemään rangaistuskierrokset. Sijoitukset neljännen päivän lähdöistä olivat 22 ja 23.

Viidentenä ja samalla viimeisenä purjehduspäivänä purjehdimme kolme lähtöä. Kaikki lähdöt purjehdittiin navakassa 4-6m/s tuulessa ja iloksi vene tuntui nyt kulkevan myös hieman kovemmassa kelissä. Ensimmäisessä lähdössä ylitin maalilinjan kahdeksantena. Toisen lähdön huonosijoitus johtuu jälleen väistämissääntöjen rikkomisesta, jonka vuoksi jouduin tekemään rangaistuskierrokset ja tuloksena toisesta lähdöstä sija 20. Regatta oli kuitenkin mukava päättää viimeisen lähdön kuudenteen sijaan, joka samalla oli tämän regatan paras sijoitukseni. Regatan edetessä myös tunne siitä, että kovan tuulen vauhti on vihdoin löytymässä jätti positiivisen mielen koko Kielin viikosta. Regatan kompastuskiveksi muodostui yksi kevyt tuulinen päivä jolloin vene ei kulkenut ja tämä tiputti minut kymmenen parhaan ulkopuolelle. Lopputuloksissa sija 11. Ei ole kuitenkaan huono huomioiden muiden kilpailijoiden tason.

Kilpailun voitti Damien Sequin Ranskasta, toiseksi tuli Hollannin Thierry Schmitter ja kolmantena oli isäntämaa Sakan edustaja Heiko Gröger. Seuraava regatta on ensiviikolla purjehdittava Turun Pursiseuran 2.4mR ranking, mutta sitä ennen aivot narikkaan ja Juhannuksen viettoon. HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Niko

Kolmantena purjehduspäivänä saimme purjehdittua vain yhden lähdön. Päivän ainoa lähtö purjehdittiin navakassa tuulessa. Omalta osaltani startti onnistui hyvin ja vielä ensimmäisen ylämerkin kierron jälkeen olin selkeästi kymmenen parhaan joukossa. Kuitenkin seuraavilla osuuksilla kokeneemmat purjehtijat raivasivat tiensä edelleni. Maalilinjan ylitin kolmantenatoista. Järjestäjät yrittivät vielä iltapäivällä ajattaa toisen lähdön, mutta tuuli yltyi aina 15m/s, joten lähtö jäi ajamatta. Kokonaistuloksissa olen tällä hetkellä sijalla 9. kahden pisteen päässä sijaan seitsemän.

Huomiselle päivälle olemme saaneet täysin ristiriitaista tietoa sääennusteesta. Yhden ennusteen mukaan päivästä tulisi todella kevyt tuulinen, kun taas toisen mukaan luvassa olisi jopa 10-12m/s joka tarkoittaisi, että emme lähtisi vesille.

Niko

Toinen purjehduspäivä Kielissä oli hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen. Tuuli oli tänään hieman voimakkaampaa (n.6-8m/s), mutta samasta suunnasta kuin eilen.

Tämän päivän ensimmäisessä lähdössä startti onnistui jälleen erinomaisesti ja johdinkin koko laivuetta “fleettiä” hetken aikaa. Kuitenkin virheellinen reittivalinta radan oikeaan laitaan kostautui. Toisella vastatuuliosuudella koitin kokeilla radan vasenta laitaa, mutta tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta ja maalissa olin vasta  20.

Toisessa lähdössä otin jälleen hyvä startin ja pääsinkin heti vapaisiin tuuliin ja tekemään omaa purjehdustani. Siftien ajaminen oikein toisessa lähdössä onnistui paremmin kuin ensimmäisessä ja ylitin  maalilinjan seitsemäntenä.

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen olen kokonaistuloksissa sijalla seitsemän. Kilpailua johtaa ranskan Damien Sequin. Huomiselle on luvattu hieman kevyempää tuulta idästä.

Mainittakoon myös että  rata-alueen ulkopuolella sattui ja tapahtui tänään, kun suuri 12mR vene ajoi suoraan Kanadalaisvalmentajan kumiveneeseen sisällle. Tämän seurauksena kumivene nousi pystyyn ja täyttyi vedellä. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kumiveneen moottori ja penkit kärsivät huomattavia vahinkoja.

Niko

Ensimmäinen päivä purjehdittiin haastavissa olosuhteissa. Tuulta tänään rata-alueella oli 3-5m/s. Positiivista päivässä oli että molemmat lähdöt onnistuivat erinomaisesti ja venekin tuntui kulkevan.  Haastavaksi purjehduksen kuitenkin teki suuret tuulensuunnan muutokset eli siftit, jotka tänään olivat usean kymmenen asteen suuruisia. Sijoitukset päivän lähdöistä olivat 7 ja 8 ja kokonaistuloksissa olen sijalla kuusi, pisteen päässä viidenteen sijaan. Todella tyytyväinen tähän

Majoitus täällä Kielissä tapahtuu leirintä alueella ja tätä varten olemmekin vuokranneet asunto-auton käyttöömme. Myös Jesse saapui tänään paikanpäälle auttamaan veneen kanssa ja viimeisin puhelu rannasta kertoo, että maston jalka on tänään vahingossa ollut tyystin erikohdassa kuin aikaisemmin…ehkä tässä ratkaisu kovantuulen ongelmiin?!

Niko