Kilpailukalenteri

M T K T P L S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Kokkolan Ranking

Kokkolan ranking purjehdittiin mitä mainioimmassa säässä...

Kokkolan rankingiin osallistui tänä vuonna 19 purjehtijaa. Keli suosi purjehtijoita koko viikonlopun. Kilpailun voittajaksi selviytyi Jan Forsbom. Tiukan vastuksen Janille antoi kuitenkin Bobi Casen joka sijoittui toiseksi. Eroa ensimmäisen ja toisen välillä oli ainoastaan kaksi pistettä. Kolmas oli Pauli Immonen ja neljäs Veikko Martin.

Omalta osaltani regatta oli hyvin vaihteleva. Regatan ensimmäisessä lähdössä olin toisena ensimmäisen vastatuuliosuuden jälkeen, mutta amatööri virhe ylämerkillä pudotti minut kauas kärjestä. Toisen lähdön puolestaan voitin ja päivän kolmannessa lähdössä otin varaslähdön ja jouduin palaamaan takaisin. Sijoitus ensimmäisen päivän jälkeen oli kuudes.

Toinen regatta päivä alkoi alkoi lykkäysviestillä maissa tuulen puutteen vuoksi. Vesille kuitenkin päästiin puolen päivän aikaan. Päivän ensimmäisessä lähdössä tuuli oli hieman oikukas joka aiheutti pientä päänvaivaa niin järjestäjille kuin kilpailijoillekkin. Toisessa lähdössä merituuli puhalsi jo tasaisesti mereltä. Silti rata-alueella oli reikiä eli tuulettomia alueita joihin purjehtimalla vauhti hyytyi täysin. Toisena päiväni purjehdin huonosti, huonoja merkinkiertoja, vääriä taktisia ratkaisuja sekä varaslähtöjä. Näin ollen toinen päivä pudotti minut kokonaistuloksissa yhdenneksitoista.

Ensiviikonloppuna järjestetään PM-kilpailut Ruotsin Gävlessä. Suomesta kilpailuihin on ainoastaan Lähdössä Karl "Kalle" Wessbeg sekä allekirjoittanut. Kilpailuun on tällä hetkellä ilmoittautunut 27 purjehtijaa. Suurinosa on Ruotsalaisia, mutta mukana on myös muutama Norjalainen.

-Niko