Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Kotimaan kilpailukauden avaus 2015

Tampereen Joukkue SM…

Kotimaankilpailukausi alkoi jälleen heti vaatimattomasti SM-kilpailuilla. Kyseessä oli joka vuotinen joukkue SM-kilpailu, jossa jokainen purjehtija purjehtii fleet racing perjaatteella karsintalähdöt, joita tänävuonna purjehdittiin peräti kahdeksan! Viimeiseen finaalilähtöön osallistuu kuitenkin vain kolme parasta tiimiä. Purjehtijat muodostavat kahden veneen joukkueita ja veneiden yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee finaaliin pääsijät.

Tänävuonna Naantalinpurjehdusseuralla oli vahva osanotto finaalissa, sillä ainoastaan yksi purjehtija finalistien joukosta tuli Naantalin ulkopuolelta. Finaali oli myös siinä mielessä historiallinen, että ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa järjestävästä seurasta Näsijärvenpurjehdusseurasta yksikään purjehtija ei yltänyt finaaliin asti.

Purjehdusolosuhteet viikonlopun aikana olivat vaihtelevat. Lauantaina purjehdittiin kuusi lähtöä pääosin 2-4m/s puhaltavassa tuulessa, kun taas sunnuntaina ensimmäinen lähtö purjehdittiin peilityynessä säässä. Omalta osaltani kilpailu jätti hyvinkin paljon toivomisen varaa, eikä lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Paras henkilökohtainen sijoitus karsintalähdöissä oli neljäs, mutta pääosin sijoitukset pyörivät  sijoilla 10-16. Kilpailuun osallistui yksitoista joukkuetta ja 22 purjehtijaa. Kilpailun voitti Jan Forsbom yhdessä Timo Lankisen kanssa. Toiseksi Tuli Bobi Casen, Pauli Immonen ja kolmas oli Janne Laine, Anna-Liisa Oxby.

Niko