Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Pohjoismaiset Mestaruuskilpailut

Tänä vuonna Airisto regatan yhteydessä järjestetty 2.4mR Pohjoismainen Mestaruuskilpailu keräsi Turkuun veneitä sekä Suomesta että Ruotsista…

Kaiken kaikkiaan PM-kilpailuihin osallistui 22 venettä. Kilpailun voitti Rikard Bjurström selvällä erolla toiseksi tulleeseen Pauli Immoseen, kolmas puolestaan oli Jan Forsbom. Palkinnon saivat myös Marko Dahlberg ja Janne Laine sijoista neljä ja viisi.

Oma kilpailuni ei tällä kertaa sjunut aivan odotusten mukaisesti. Ensimmäisenä kilpailupäivänä purjehdittiin neljä lähtöä, joista sijoitukset 9,1,OCS,14. Eniten päivästä jäi harmittamaan juuri kolmannen purjehduksen varaslähtö (OCS). Johdin kyseistä lähtöä alusta loppuun ja vasta maalilinjalla, kun en saanut maalipaukkua, tajusin ottaneeni varaslähdön. Ajauduin myös yli päivän viimeisessä lähdössä ja jouduin palaamaan takaisin. Sijoitus ensimmäisenpäivän jälkeen oli 15.

 

Sunnuntai ja samalla toinen purjehduspäivä valkeni tuulettomana. Pian merituulen herätessä pääsimme kuitenkin purjehtimaan. Päivän aikana purjehdittiin kaksi lähtöä joista sijoitukset 11 ja 5. Lopputuloksissa olin sijalla yhdeksän. Sijoitus oli sama kuin viime viikonlopun Naantalin kilpailusta.

 

Vaikka sijoitus olikin vasta yhdeksäs, oli Turun viikonlopussa paljon hyvää. Venevauhti uudella veneellä alkaa löytymään. Ehdimme myös Jessen kanssa tekemään sunnuntai aamulla vielä muutamia muutoksia veneeseen, jotka helpottivat veneen trimmaamista. Viikonlopun aikana tuli myös kasa muita uusia ajatuksia ja ideoita, jotka helpottaisivat veneen trimmaamista kovemmalla tuulella ja tätä kautta parantaisivat vauhtia myös kovemmassa kelissä.

Seuraavassa viikonlopussa on muutto Vaasaan edessä ja tämän jälkeen onkin aika SM-kilpailujen. SM-kilpailut järjestetään HSK:lla 23.-25.8

Tulokset kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ