Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Pre Worlds

Kolmen päivän Pre Worlds regatta saatiin purjehdittua hyvin vaihtelevissa tuuli olosuhteissa. Regatta päättyi loistavasti uran ensimmäisen lähtövoittoon...

Viimeinen päivä Pre Worlds regatassa ei olisi voinut enää paremmin päättyä. Purjehdin ensimmäisen lähtövoiton kansainvälisellä tasolla! Päivä oli kokonaisuudessaan kevyt tuulinen, myös virran vaikutus oli tänään vähäisempi mitä aiempina päivinä, virran ollessa saman suuntainen tuulen kanssa. Päivän aikana saatiin purjehdittua kaksilähtöä, kunnes ukkosrintama lopulta keskeytti päivän kilpailut. Ensimmäisenpäivän kaksi varaslähtöä veroitti lopulta kokonaissijoitusta siinä määrin, että olin lopputuloksissa kymmenennellä sijalla.

Tämä oli tärkeä onnistuminen matkalla kohti paralympialaisia. Nyt se on todistettu, että kaiken osuessa kohdalleen myös minä pystyn voittamaan lähtöjä. Vain lähtöjä voittamalla voi voittaa regatan. Regatan voittaminen vaatii kuitenkin tulostason pysymistä 1-5 joukossa kilpailun jokaisessa lähdössä. Suunta on kuitenkin oikea ja kielii siitä, että asioita on tehty matkan varrella oikein. Pre Worlds kilpailussa oli mukana suurinosa paralympialaisiin osallistuvista purjehtijoista ja vaikka kilpailun ensimmäinen päivä pilasi mahdollisuuden sijoituksellisesti hyvään regattaan oli regatta sinänsä hyvää harjoitusta tulevia MM-kilpailuja silmällä pitäen. Nyt vuorossa on viikon mittainen kansainvälinen harjoitusleiri jonka jälkeen siirrymme ansaitulle joululomalle. Maailmanmestaruuskilpailut alkavat täällä seitsemäs tammikuuta, joten palataan asiaan taas silloin. Mukavaa joulunodotusta teille kaikille sinne koto-Suomeen.

Niko

Toinen päivä takana Pre Worlds regatassa. Tuuli oli tänään heikkoa (1-4m/s) ja kilpailut jouduttiinkin keskeyttämään heikon tuulen vuoksi. Saimme tänään purjehdittua vain kaksi lähtöä. Näistä sijoitukset 6 ja 8. Ensimmäinen lähtö onnistui mielestäni hyvin ja olen tyytyväinen kuudenteen sijaan. Toisessa lähdössä sen sijaan ensimmäisellä vastatuuliosuudella (kryssillä) väärä laita radalla koitui kohtaloksi ja putosin aivan porukan hännille. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyin nousemaan tässä lähdössä kahdeksanneksi.

Kilpailulautakunnan toiminta jättää sen sijaan toivomisen varaa. Eiliset tulokset ovat muuttuneet niin että sijoitukseni lähdöistä tällä hetkellä ovat 7,OCS,OCS,8,6 kokonaissijoitus kahdestoista. Sija 9 on siis vaihtunut sijaksi 7 ja toisen lähdön sija kaksitoista on merkitty OCS(20). Tein aamulla oikaisupyynnön ensimmäisetä lähdöstä. Kilpailulautakunta korjasi ensimmäisen lähdön tulokset, mutta samalla muuttuivat toisen lähdön tulokset epäedullisesti minun kannaltani niin, että olisin ollut lähtölinjan yli toisessakin lähdössä. Kaksi "oskua" yhteen pieneen kilpailuun on hieman liikaa. Tämä kuitenkin kertoo, että linjalla on oltu...ja jopa hieman ylikin. Huomenna viimeinen päivä, joten kiritään mitä kirittävissä on.

Niko

Port Charlotte sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä St. Petersburgista etelään. Tulimme Port Charlotteen maanantaina jolloin myös "rikasimme" veneen eli laitoimme maston paikalleen veneeseen. Tiistaina teimme pieniä muutoksia veneen heloitukseen, laskimme kumiveneen vesille ja kävimme kokeilemassa uutta heloitusta. Keskiviikkona oli puolestaan vuorossa prerace, joka purjehdittiin navakassa tuulessa. Suunnitellut lepopäivät vaihtuivat siis työntäyteisiksi päiviksi vesillä.

Port Charlotten pursiseura isännoi tammikuun alussa järjestettäviä IFDS - maailmanmestaruuskilpailuja. Siksi kyseisen regatan nimi johon tällä hetkellä osallistumme on Pre Worlds- regatta. Purjehdusolosuhteiden puolesta Port Charlotte on tyystin erillainen paikka kuin vaikkapa St. Petersburg, jossa viimeviikolla kilpailimme. Port Charlotessa kilpailut käydään joen suistoalueella, joka on syvimmillään 3m syvä. Myös virta ja vuorovesi vaikuttavat todella radikaalisti täällä.

Regatan ensimmäisenä päivänä jouduimme odottelemaan VETTÄ!!!  Vuoroveden ja yöllä idästä puhaltaneen tuulen ansiosta vedenpinta oli laskenut niin voimakkaasti, että purjehtijat jotka olivat suunnitelleet laskevansa veneensä vesille vasta tänää, niin eivät siihen pystyneet, sillä köli olisi ottanut laskupaikalla pohjaan kiinni. Paikalliset ihmiset eivät olleet nähneet vedenpintaa näin matalalla vuosikausiin. Vesille kuitenkin päästiin pienen odottelun jälkeen. Päivän aikana purjehdittiin kolme lähtöä, näistä sijoitukset 9,12,OCS. Nyt on löysät otettu pois urakasta. Olosuhteiden haasteellisuutta ei voi olla liikaa korostamatta, voimakas vuorovesi ja tästä aiheutunut virta yhdistettynä (siftaavaan) suunnaltaan vaihtelevaan tuuleen tekivät tehtävänsä. Parhaiten päiväiset olosuhteet hallitsi Kanadalainen Paul Tingley, joka johtaa kilpailua tällä hetkellä.

Niko