Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Ranking IV Rauma

Rauman ranking kilpailu toimi hyvänä koeponnistuksena (välineille) ennen ensiviikon MM-kilpailuja.

 Molempina kilpailupäivinä tuulta rata-alueella oli 8-11m/s ja tästä syystä osa purjehtijoista jäi rantaan, osa jopa molempina päivinä. Omalta osaltani ensimmäinen kilpailupäivä  kaatui välinerikkoon. Ensimmäisessä lähdössä purjehdin maaliin kolmantena, mutta harmittavasti olin ollut lähdön hetkellä yli lähtölinjan, joten tulosluetteloon merkintä OCS ensimmäisen lähdön osalta.

 Ensimmäisenpäivän toinen lähtö sujui hyvin siihen asti kunnes puominiveleni lähti irti mastosta ja jouduin keskeyttämään. Tämä tapahtui juuri ennen viimeistä alamerkkiä. Keskeytys tapahtui toiselta sijalta joten tämä luonnollisestikin harmittaa. Sillä välin kun muut purjehtivat päivän viimeistä eli kolmatta lähtöä, hinattiin minua rantaan järjestäjien toimesta. Ensimmäisen päivän osalta tulosluettelossa siis pelkkiä aakkosia OCS, DNF, DNS.

 Toisena kilpailupäivänä tuuli oli kääntynyt yön aikana hieman enemmän länteen ja rata-alueelle ei syntynyt yhtä isoa aallokkoa kuin ensimmäisenä päivänä. Toisen päivän sijoitukset olivat tasaisesti kymmenen parhaan joukkoon sijoituksilla 9,9,9.

 Kilpailun voitti Marko Dahlberg. Dahlbergin ylivoimaisuudesta kertoo se, että vaikka hän ei osallistunut ensimmäisenpäivän ensimmäiseen lähtöön voitti hän silti kilpailun. Tosin toisena tasapisteissä Dahlbergin kanssa oli kilpailun toiseksi tullut Janne Laine. Kilpailun kolmas puolestaan oli Jan Frosbom.

 Rauman kilpailusta ainoastaan mietityttämään jäi, miten toisena päivänä kärkipurjehtijat pääsivät karkaamaan niin kauas, vaikka ensimmäisenä päivänä pystyin purjehtimaan aivan kärjen tuntumassa. Ehkä tähän oli syynä toisenpäivän pienempi aallokko ja tätä kautta purjetrimmin olisi pitänyt olla hieman eri.

 Sijoitus kokonaistuloksissa oli 19. Joka ei tietenkään tyydytä. Mutta jokaisesta kilpailusta löytyy jotain positiivista, ja tällä kertaa se oli se, että puomi hajosi tässä kilpailussa, eikä viikonpäästä koittavissa MM-kilpailuissa.

TULOKSET

 Niko