Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Rauman MM-kilpailut

Rauman MM-kilpailut olivat ehkä yksi hienoimmista MM-kilpailuista, joihin olen osallistunut...

Järjestelyt toimivat erinomaisesti kilpailijanäkökulmasta katsottuna. Kilpailijoiden saapuessa alueelle veneet purettiin jouhevasti trailereilta, mitattiin ja laskettiin veteen.


Vesillä kilpailulautakunta teki parhaansa, jotta lähtölinja ja rata saataisiin suoraksi. Siftailevassa tuulessa tämä ei ollut aivan helppoa, mutta järjestäjät suoriutuivat tästäkin hienosti. Yksikään huviveneilijä ei päässyt rata-alueelle häiritsemään kilpailua vaan heidät ohjattiin järjestäjän toimesta kiertämään rata-alue.


Esille voisi nostaa monta muutakin asiaa, jotka järjestäjän toimesta olivat hoidettu erinomaisesti. Tällaisia ovat mm. live-kuva vesiltä, veneiden reaaliaikainen tracking-  seuranta ja esteetön pääsy pyörätuolilla kaikkialle. Pitkän purjehduspäivän jälkeen kummasti arvostaa myös rannassa odottavaa lämmintä ruokaa, joka oli heti tarjolla. Ei myöskään pidä unohtaa iltaisin kaupungin keskustassa sijainnutta "kisatelttaa", jossa jokapäiväinen palkintojenjako tapahtui. Kisateltassa esiintyjät olivat kärkiluokkaa Haloo Helsingin ja Eppu Normaalin ollessa viikon vetonauloja.


Kilpailussa saatiin purjehdittua suunnitellusti 11 lähtöä. Suurin osa lähdöistä purjehdittiin kevyessä keskituulessa tai keskituulessa. Voittajaksi selviytyi (jälleen kerran) jo yhdeksättä kertaa ruotsalainen Stellan Berlin. Toiseksi tuli norjalainen vammaispurjehtija Björnar Erikstad ja kolmas oli niin ikään vammaispurjehtija Saksasta, Heiko Gröger. Suomalaisia kymmenen parhaan joukkoon mahtui kaksi; Jan Forsbom oli hienosti neljäs ja Rikard Bjurstöm puolestaan kymmenes.


Oma lopullinen sijoitukseni oli kolmaskymmenes, mikä ei tyydytä. Alkuviikosta venevauhdin kanssa oli suuria ongelmia, eikä kärjen perässä pysynyt millään. Huonon venevauhdin seurauksena kilpailutaktiikkaa oli mahdonta luoda, sillä kaksinkamppailutilanteissa "turpaan tuli aina." Jälkeenpäin ajateltuna ensimmäisessä kuudessa lähdössä ainut toimiva kilpailutaktiikka olisi ollut kaisakulmaan purjehtiminen ja tämän jälkeen toivoa, että tuuli siftaa oikein. Näin ei kuitenkaan voi  purjehtia 102 veneen fleetissä.


Teimme Jessen kanssa viimeiset säädöt torstaina ja kasvatimme veneen "reikkiä" niin, että masto kallistuu veneessä taaemmas. Lisäksi kiristimme ala- sekä päävantteja. Tämä auttoi parantamaan venevauhtiani huomattavasti ja pystyin jälleen haastamaan kärkipurjehtijoita.  Perjantaina purjehdin kaksi ensimmäistä lähtöä mielestäni omalla tasollani. Lähdöt 8 ja 9 ovatkin ainoat lähdöt, joihin olen MM-kilpailussa tyytyväinen.


Omalta osaltani kilpailuun liittyi myös muutosten tuulia Jesse Kylänpään siirtyessä valmentajan ja avustajan roolistaan uusiin haasteisiin. Toni Kujansuu valmensi ja avusti allekirjoittanutta väliaikaisesti perjantaista eteenpäin.


Kauden viimeinen ranking järjestetään kahden viikon kuluttua Naantalissa, johon kotimaan kausi päättyy.

Yle teki Raumalla pienen insertin urheiluruutuun MM-kilpailuista ja valmistautumisestani Rioon, joka on katsottavissa TÄSTÄ

TULOKSET

Niko