Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Rolex Miami OCR

Kilpailu päättyi Nikon osalta hienoon loppukiriin...

Viides ja samalla viimeinen kilpailupäivä on ohitse. Hyvä loppukiri siivitti lopulta 12. sijaan kokonaistuloksissa. Sijoitukset päivän lähdöistä olivat 9 ja 8. Tuulta tänään rata-alueella oli 6-8m/s. Tarkoittaen samalla siis sitä että kovan tuulen venevauhti alkoi vihdoin löytymään!

Syynä kovan tuulen totaaliseen kadoksissa olemiseen saattoi olla se, että MM-kilpailuissa vaihdoimme veneen vantit uusiin. Uudet vantit venyvät yleensä hieman käytössä ja tällöin ne tulisi muistaa myös kiristää.

Rolex Miami OCR kilpailun voitti Ranskan Damien Seguin, toisena Paul Tingely Kanadasta, kolmantena puolestaan Hollannin Kol Barend. Kilpailu päätti myös samalla USA:n sisäisen paralympia karsinnan ja 2.4mR luokassa paikan paralympialaisiin lunasti Mark Le Blanc Lousianan osalvaltiosta. Onnittelut Markille!

Tähän päättyy samalla 2kk kilpailu/harjoittelu jakso Floridassa. Kirjoitan yhteenveto raportin koko jaksosta ensiviikon alussa. Tässä kohtaa haluan kuitenkin kiittää henkilöitä jotka mahdollistivat tämän kaiken täällä. DHL:n kanssa yhteistyö on ollut saumatonta, Muston varusteet ovat toimineet hienosti  ja Algol / Algol Trehabin taloudellisella tuella olemme saaneet katettua majoituksesta ja valmennuksesta aiheutuvia kustannuksia

TULOKSET

Niko

Neljäs kilpailupäivä käytiiin täydellisissä purjehdus olosuhteissa. Aurinkoa, lämpöä 28°C ja tuulta 5-7m/s. Ikävä kyllä nämä elementit eivät silti siivittäneet parempiin tuloksiin tänään. Veneen kulun kanssa oli tänään ongelmia eiliseen tapaan. Viimeinen keinomme on kiristää veneen vantteja jolloin maston taivutus kasvaa. Lähes kaikki muu on jo tehty. Tänään sijoitukset päivän lähdöistä olivat 16 ja 13. Kokonaissijoitus on tällä hetkellä 15.

Ilalla menemme syömään muiden suomalaispurjehtijoiden kanssa…hyvä seura parempi mieli.

Päivän ensimmäinen startti oli ehkä 2.4mR urani paras startti. Johdin koko “fleettiä” eli joukkoa ylivoimaisesti startin jälkeen. Tämä ei kuitenkaan auttanut sillä kovemman tuulen vauhti on tällä hetkellä totaalisesti kadoksissa ja muita veneitä menikin hetkenpäästä ylä- sekä alapuolelta ohitseni. Maalilinjan ylitin ensimmäisessä lähdössä vasta viidentenätoista. Joka oli suuri pettymys erinomaisen lähdön jälkeen.

Lähes sama kuvio toistui toisessa lähdössä. Startti ei aivan yhtä loistava, mutta oli kuitenkin hyvä. Ilman hyvää venevauhtia on kuitenkin vaikea purjehtia kärjen mukana. Kärki karkasikin toisessa lähdössä jo heti ensimmäisellä vastatuuliosuudella. Toisessa lähdössä pinnistin itseni kolmanneksitoista. Tänään  kymmenen joukkoon oli pitkä matka.

Ajatellen asiat positiivesti, niin tämän päivän jälkeen tiedämme varsin hyvin missä osa-alueella on eniten kehitettävää. Päivästä on vaikea löytää kovin montaa positiivista asiaa, mutta ehdottomasti yksi harvoista oli, kun tulimme rantaan ja Jesse löysi kamerasta onnistuneen kuvan päivän ensimmäisestä lähdöstä. Sitä tuijottamalla keräämme ajatukset huomiseen kilpailupäivään. Huomenna myös siirrymme aamuryhmään, joten ensimmäinen lähtö on klo 10.30 paikallista aikaa.

Niko

Rolex Miami OCR:n toinen kilpailupäivä

 

Päivän ensimmäinen lähtö tapahtui mukavassa 3-5 m/s puhaltavassa merituulessa. Niko otti kohtuullisen lähdön linjan keskeltä ja pääsi pian vapaassa tuulessa jatkamaan radan oikeaan laitaan, joka osoittautui hyväksi valinnaksi, ylämerkillä Niko oli 10.  Myötätuuliosuudella Niko ja Norjan Bjornar Erikstad lähtivät ainoina radan vasempaan laitaan, jossa he saivat purjehtia vapaassa tuulessa ja  saivat kärkijoukkoa kiinni. Maalissa sijoitus hienosti 8.

 

Toinen lähtö sujui hyvin ja Niko pääsi vapaasti jatkamaan oikeaan laitaan, ylämerkillä sijoitus 9. Myötätuuliosuudella väärän laidan valinta tiputti sijoitusta hieman, mutta onnistunut toinen vastatuuliosuus nosti Nikon takasin kärki kymmenikköön. Toisella myötätuuliosuudella tuuli kääntyi taas harmillisesti ja maalissa Niko oli 12. Kokonaistuloksissa Niko nousi yhden pykälän ja on sijalla 10.

 

Nikolla oli tänään myös vedenkestävä videokamera mukana vesillä, joten saamme varmasti lähipäivinä myös videomateriaalia internetsivuille.

 

Jesse

 

Miami OCR kilpailuun oli ilmoittautunut 29 venettä joista 24 venettä saapui tänään lähtölinjalle. Kilpailu on avoin kaikille, joten myös vammattomat purjehtijat saavat osallistua kilpailuun. Kaikki purjehtivat tasavertaisina toisiaan vastaan, eikä sääli pisteitä jaeta kenellekkään.

Päivän ensimmäinen lähtö tapahtui 5m/s puhaltavassa merituulessa. Omalta osaltani startti ei ollut aivan täydellinen ja kurottavaa jäi hieman liikaa. Kuitenkin hyvät valinnat myötätuuliosuuksilla nostivat sijoitustani. Toiseen lähtöön tuuli hieman keveni ja rata-alueelle jäi haastavan terävä aallokko. Toisessa lähdössä startti oli jo hieman parempi, joten omaa purjehdusta oli helpompi tehdä heti alusta alkaen. Sijoitukset päivän lähdöistä olivat 14 ja 8. Kokonaissijoitus on tällähetkellä 11. Ensimmäisen päivän jälkeen kilpailua johtaa tuore maailmanmestari Ranskan Damien Seguin.

Huomiselle sääennuste on luvannut hieman kevyempää tuulta. Tarkoituksena kuitenkin purjehtia kaksi lähtöä.

 

Ennakkotunnelmat

Valmistautuminen Miami OCR kilpailuun ei tällä kertaa sujunut aivan suunnitellusti. Viime hetken sairastuminen vei miehen sängyn pohajlle. Kuume on nyt kuitenkin taltutettu ja mies jokseenkin valmiina huomista koetosta varten. Jesse on työskennellyt veneen parissa viikonlopun tehden veneen säätöihin pieniä muutoksia. Tänään oli vuorossa veneen mittauttaminen kilpailua varten. Vene ja purjeet menivät hienosti läpi mittauksista, joten kalusto on kunnossa kilpailua varten.

Huomenna suunnitelmissa on purjehtia kaksi lähtöä joista ensimmäinen purjehditaan klo 13.30 paikallista aikaa. Säätiedotus lupaa huomiselle tuulta idästä 5m/s.