Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

SM-Kilpailut

Kokeneet konkarit näyttivät viimeisenä päivänä…

TULOKSET

Viimeisenä päivänä SM-kilpailussa saatiin purjehdittua kolme lähtöä. Sää oli juuri ennusteen mukainen, eli 5-7m/s tuulta etelästä. Päivä oli täynnä hankaluuksia, jotka alkoivat jo rannassa, kun spiirapuomin läpi kulkeva köysi karkasi. Köyden pujottaminen takaisin puomin sisälle vei tuhottoman paljon aikaa ja rata-alueelle meinasi tulla kiire. Onneksi järjestäjät olivat valinneet lähempänä sijaitsevan rata-alueen, joten myös minä ehdin ensimmäiseen starttiin.

Sijoitukset päivän lähdöistä olivat 8,8 ja 4 tämä oikeutti lopputuloksissa viidenteen sijaan. Edelleni tänään pomppasivat valmentajani Rikard “Rike” Bjurström, Jan Forsbom Naantalista, sekä Marko Dahlberg, joka myös lopulta voitti suomenmestaruuden. Eilen vielä kilpailua johtanut Bobi Casen sijoittui lopputuloksissa toiseksi.

Viidenteen sijaan pitää olla tyytyväinen sillä en hävinnyt yhdellekkään “huonolle” purjehtijalle. Rike ja Marko ovat molemmat maailmanmestareita kun taas sekä Bobi ja Jan ovat muuten todella kokeneita purjehtijoita…ja loppujen lopuksi palkittiinhan se viideskin sija.

Valmistautuminen paralympialaisiin etenee suunnitellusti. Pieni kaatumisesta aiheutunut rannevamma on jo paranemaan päin, eikä juuri enää haitannut purjehdus suoritusta. Ensiviikonloppuna järjestetään Tampereella ranking kilpailut johon osallistun sunnuntaipäivän osalta. Lauantai puolestaan kuluu Paralympiakomitean mediatilaisuudessa Helsingissä.

Niko

Toinen kilpailupäivä ei tuloksellisesti ollut aivan yhtä hyvä kuin ensimmäinen. Sijoitukset toisen päivän lähdöistä olivat 9,6 ja 11. Silti kokonaistuloksissa olen toisella sijalla. Eroa ensimmäiseen sijaan on jo yli 10 pistettä kun taas takana tulevat ovat todella lähellä. Tämä luo mielenkiintoiset asetelmat viimeistä päivää ajatellen.

Kuten todettua tulokset menivät tänään todella ristiin, tämä osaltaan myös kieli vaikeasta toisesta päivästä. Tuuli oli tänään todella kevyttä 1-3m/s ja siftit suuria. Parhaiten olosuhteet on hallinnut Bobi Casen joka tällä hetkellä johtaa kilpailua.  Yleensä kevyt tuuli on sopinut myös minulle, mutta tänään ei vain irronnut...

Huomiselle on luvattu hieman reippaampaa tuulta 6-7m/s, sekä mahdollisesti myös ukkosta ja sen mukana ukkospuuskia.

Niko

Päivä valkeni lämpimänä, mutta vähätuulisena. Kippari kokous pidettiin rannassa klo 11.00 ja ensimmäinen lähtö oli vuorossa klo 12.55. Kokonaisuudessaan päivän aikana saatiin purjehdittua kolme lähtöä.

Ensimmäisessä lähdössä pientä haparointia kun mastoa eteenpäin vetävä köysi oli unohtunut päälle ja masto ei näin päässyt taipumaan halutulla tavalla taaksepäin. Huomasin tämän kuitenkin heti ensimmäisen vastatuuliosuuden jälkeen  ja pystyin parantelemaan sijoitustani niin että ylitin maalilinjan kolmantena ensimmäisessä lähdössä.

Toisessa lähdössä startti epäonnistui mutta, onnekseni pääsin nopeasti vapaisiin tuuliin ja pystyin tekemään omaa purjehdustani. Myös oikeanlainen sijoittuminen ensimmäisellä myötätuuliosuudella nosti minut ensimmäiseksi. Tämän jälkeen johdin lähtöä aina maaliin asti. Tämä oli ensimmäinen lähtövoittoni SM-kilpailuissa!

Päivän kolmannessa ja samalla viimeisessä lähdössä otin startin ns. komiteaveneen päästä ja menin aivan radan oikeaan laitaan. Tämä ei kuitenkaan osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi sillä veneet radan vasemmalla puolella olivat saaneet paremman tuuleen ja tulivat ylämerkille ensin. Venevauhti oli kuitenkin tänään hyvää ja ylitin maalilinjan päivän viimeisessä lähdössä viidentenä.

Positiivista on kuitenkin että johdan killpailua ensimmäisen päivän jälkeen ja tästä on hyvä jatkaa huomiseen….

Niko