Kilpailukalenteri

M T K T P L S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

SM-kilpailut 2015 Hanko

Hyvä tuulinen regatta...

 

SM-kilpailut tuli purjehdittua yli viikko sitten, mutta raportin kirjoittaminen on jäänyt. Syynä tähän on ollut kaatuminen sairastuvalle heti SM-kilpailuiden jälkeen. Matkalla Hangosta Turkuun kuume nousi jo autossa lähelle 39°C.

Kuten todettua kilpailut tulivat purjehdittua ja ne menivät ehkä hieman alavireisesti, viimeistä päivää lukuun ottamatta, jolloin purjehdin sijat 4 ja 2. Muuten sijoitukset huitelivat 10-sijan tienoilla. Venevauhdissa oli selkeitä ongelmia ensimmäisenä kahtena päivänä. Viimeiseen päivään tein radikaaleja muutoksia vanttikireyksiin ja vene tuntuikin kulkevan tämän jälkeen hieman paremmin. En kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen vielä viimeisenkäänpäivän venevauhtiin, vaikka sijoitukset olivatkin huomattavasti edellisiä päiviä parempia.

Nykyisellä venevauhdilla Rauman MM-kilpailuissa tie tulee olemaan tuskainen kymmenenparhaan joukkoon. Siksi olenkin lisännyt harjoitusmäärää ja vesitunteja heinäkuun ajaksi, että venevauhti olisi kunnossa elokuun alussa purjehdittavissa MM-kilpailuihissa.

SM-kilpailut voitti ylivoimaisesti Marko Dahlberg. Dahlberg ei osallistunut regatan viimeiseen lähtöön, sillä hän oli varmistanut voittonsa jo ennen sitä.  Toiseksi tuli Rikard Bjurstöm ja kolmas oli Pauli Ilmmonen.

Purjehdussää Hangossa oli ihanteellinen tuulta riitti koko kolmenpäivän ajaksi 4-8m/s. Hienoa oli myös se, että lähtöviivalla nähtiin 32 venettä. Mukaan oli uskaltautunut uusia vammaispurjehtijoita Helsingistä, joita valmensi Jussi Ahlström. Radalla nähtiin myös kokeneen konkarin paluu kun Ingmar ”Imma” Björndahl osallistui kilpailuun.

Tulokset kokonaisuudessaan SM-kilpailuista löydät täältä

Niko