Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

SM-kilpailut, HSK

Kevyt tuulinen SM-regatta...

(Kuva: Harri Nurmio)

SM-kilpailuissa kaikki kolme päivää ajettiin kevyissä tuulissa. Osallistujia oli 22kpl ja voiton vei Veikko Martin. Kilpailu oli jännää aina viimeiseen lähtöön asti. Rikard Bjurströn teki hienon nousun viimeisenä päivänä sijalta kuusi sijalle kaksi. Itse pystyin parantamaan sijoitusta viimeisenä päivänä yhdellä pykälällä, ollen lopputuloksissa neljäs. Kolmas sija jäi harmittavasti yhden pisteen päähän. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyin parantamaan SM-sijoitustani viimevuodesta jolloin olin viides.

Uusi vene kulkee hyvin kevyessä tuulessa ja kovan tuulen vauhtikin alkaa pikku hiljaa löytymään. Vene pakattiin  kilpailujen jälkeen jo seuraavaa koetosta varten, joka on MM-kilpailut Englannin Poolessa. Vene kulkee englantiin isolla trailerilla johon mahtuu useampi 2.4mR vene. Itse suoritan tällä välin opintoja Vaasan Yliopistossa. Palataan taas raporttien merkeissä kun MM-kilpailut Englannissa alkavat.

(Kuva: Antero Karjalainen)

Toinen kilpailupäivä oli niin ikään kevyt tuulinen ja samat nimet valtasivat myös kärkisijat toisena päivänä.  Oma sijoitukseni on tällä hetkellä viides, mutta eroa kolmanteen sijaan on enää 2 pistettä. Veikko Martin kasvatti johtoaan kärjessä toisena päivänä, ja on nyt jo varman tuntuisessa johdossa kohti Suomen Mestaruutta.

Lähes jokaisessa raportissani olen todennut tuuliolosuhteiden olleen haastavia, tänään ne eivät sitä olleet. Merituulen virityttyä rata-alueelle, tuuli oli tasaista, ilman suurempia siftejä. Radan vasen laita toimi paremmin kokopäivän ajan. Käytännössä ensimmäisenä vene radan vasemmassa laidassa oli myös ensimmäinen vene ylämerkillä. Näin ollen purjehdustaktiikankin luominen oli helppoa. Erot eivät olleet suuria ja päivän jokaisesa lähdössä kärki veneet olivat  30s sisällä toisistaan maalissa.

SM-kilpailut käynnistyivät hieman kankeasti, kun torstai ilalla veneiden punnituksessa kävi ilmi, että upouusi vene oli 5kg ylipainoinen. Edessä oli pitkä ja hikinen ilta. Venettä kevennettiin sahaamalla kölissä sijaitsevasta lyijyharkosta 5kg painoinen lyijypala pois.

Ensimmäinen kilpailupäivä sen sijaan valkeni aurinkoisena, mutta samalla kevyt tuulisena. Rata-alueella päänvaivaa aiheuttivat vilkas moottorivene liikenne yhdistettynä kevyeen tuuleen. Kilpailua johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Veikko Martin. Oma sijoitukseni on tällä hetkellä viides.

Myös maajoukkueen päävalmentaja Sari Multala, sekä Tapio Nirkkoa Lontoon Olympialaisiin valmentanut Joakim Vilenius olivat seuraamassa kilpailua. Ohessa  on heidän kuvaamaansa videomateriaalia ensimmäisestä kilpailupäivästä.

LOPPUTULOKSET

TULOKSET ENSIMMÄISEN PÄIVÄN JÄLKEEN

TULOKSET TOISEN PÄIVÄN JÄLKEEN

Niko