Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Talvikauden harjoittelu

Talvikausi on nyt pulkassa ja on aika vetää asioita yhteen... 

 
Harjoittelu-/kilpailukausi alkoi St. Petersburgissa käydyillä kilpailuilla. Kilpailu käytiin pääasiassa 4-6m/s puhaltavassa tuulessa. Pitkän tauon jälkeen veneen käsittely oli hieman kankeaa, mutta köydet löytyivät nopeasti ja manööveritkin alkoivat  sujua hiljalleen.

Tämän jälkeen kalusto siirtyi maateitse Port Charlotteen, jossa kilpailtiin ensin Pre Worlds kilpailut. Kilpailut toimivat ”harjoituskilpailuna” MM-kilpailuja varten. Pre Worlds kilpailut osoittivat, että kevyessä tuulessa vauhti on kohdillaan ja kaiken onnistuessa, myös lähtöjen voittaminen kansainvälisellä tasolla onnistuu. 

Pre Worlds kilpailujen jälkeisellä harjoitusviikolla teimme inventaarion purjeista, uusimme heloja, sekä rakensimme uuden kikin veneeseen. Vesillä vertailimme ja haimme vauhtia useamman veneen voimin. Vesillä harjoittelemassa olivat niin Megan Pascoe, Helena Thomson, Paul Tingley, Thierry Shmitter, Andre Remarker, Kol Barrend, Mark  Le Blanc, John Ruff… Harjoitusleiri oli yksi kovatasoisimmista johon olen itse osallistunut.

Päätavoite talvikaudelle oli asetettu tammikuun alussa purjehdittaviin MM-kilpailuihin, johon saapui myös päävalmementaja ja pitkän linjan 2.4mR purjehtija Rikard Bjurström. Ensimmäisinä päivinä kävimme läpi aluetta ja kartoitimme miten virta kilpailualueella käyttäytyy. MM-kilpailut sujuivat tasapaksusti ja tavoitteesta jäätiin hieman. Sijoitus MM-kilpailuista oli 13. Kun tavoite oli asetettu kymmenen joukkoon.

MM-kilpailujen jälkeen kalusto siirrettiin Miamiin, jossa purjehditttiin Rolex Miami OCR kilpailut. Ennen OCR kilpailua purjehdittiin jälleen harjoitusregatta nimeltä Mid Winters. Itse sairastuin ja jouduin jättämään Mid Winters regatan toisen päivän väliin.

Korkea kuume laski, mutta toipuminen oli vielä vaiheessa kun Miami OCR regatta jo alkoi. Miami OCR regatta purjehdittiin loistavissa purjehdusolosuhteissa. Tuulta päivittäin oli 5-7m/s. Kovan kelin venevauhti aiheutti hieman päänsärkyä ja kymmenen joukkoon kapuaminen tuotti huomattavia ongelmia. Viimeisenä päivänä kiristimme uudet vantit, jotka olimme vaihtaneeet MM-kilpailuiden aikana ja sijoitukset nousivat takaisin kymmenen joukkoon. Lieneekö kovan tuulen vauhdin kadoksissa olemiseen syynä ollut uudet vantit jotka olivat venyynet ja löystyneet hieman käytössä?

Kokonaisuudessaan talviharjoittelu kausi sujui suunnitelmallisesti, yhtä sairastumista lukuunottamatta. Itse en ole aikaisemmin pystynyt harjoittelemaan näin täysipainotteisesti talvikaudella vaan syksyn ja kevään välille on muodostunut pitkä tauko. Nyt tätä taukoa ei pääse syntymään ja rutiini purjehtimiseen säilyy lähes normaalina. Pidän talven yli kestävää harjoittelua ensiarvoisen tärkeänä osana valmistautumistani Lontoon paralympialaisiin.

Seuraava kilpailu on maaliskuun lopulla välimerellä purjehdittava Prinsesa Sofia regatta, joka on myös osa kansainvälistä World Cup sarjaa. Tätä ennen suomessa järjestetään venemessut, jossa myös tiimin jäsenet ovat bongattavissa. Tällä erää internetsivujen päivittäminen oli tässä. Päivittämiseen tulee nyt pieni tauko, joten asiaan palataan viimeistään Prinsessa Sofia regatan ennakkotunnelmissa maaliskuun lopulla.