Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Trofeo Internacional Iberdrola

Ensimmäinen 2.4mR regattavoitto!

Kilpailun viimeisenä päivänä koettiin pieniä vastoinkäymisiä, mutta siitä huolimatta ensimmäinen regattavoitto on totta!

Viimeisen kilpailupäivän aikana saatiin purjehdittua kaksi lähtöä. Ensimmäisessä lähdössä spiirapuomini juuttui alamerkin kierrossa niin, että en saanut sitä takaisin sisälle. Toisella vastatuuliosuudella fokan skuutin päässä oleva solmu aukesi ja skuutti juoksi harmittavasti plokien läpi. Tästä huolimatta sijoituin kilpailussa seitsemänneksi. Toinen lähtö oli ns. rantakilpailu, jossa lähtö otettiin rata-alueella ja maali oli sijoitettuna satama-altaaseen. Rata-osuuden jälkeen johdin lähtöä, mutta satamakanavan osuudessa taktiset ei ratkaisut eivät onnistuneet. Tuulen arvioiminen kapeassa betonisessa kanavassa oli todella vaikeaa. Maalin ylitin kuitenkin tässä lähdössä kuudentena. Sijoitukset koko regatassa olivat näin ollen 1,1,5,1,6 ja 7, jotka oikeuttivat regatan voittoon!

Palkintotilaisuudessa palkintoja jakoi energiayhtiö Iberdrola-konsernin toimitusjohtaja, joka oli varta vasten lennätetty paikalle jakamaan palkinnot. Kaiken kaikkiaan regatta oli todella positiivinen kokemus, jossa järjestelyt olivat ensiluokkaa.  

Palaamme takaisin lumiseen Suomeen sunnuntaina, mutta sitä ennen kumoamme lasin sangriaa regattavoiton kunniaksi.

 

Niko

Toinen kilpailupäivä on takana ja tulokseen voi olla tyytyväinen. Päivän aikana saatiin purjehdittua neljä lähtöä. Tuuli oli tänään kohtalaista 5-6 m/s ja sijoitukset päivän lähdöistä olivat 1, 1, 5 ja 1. Johdan tällä hetkellä kilpailua seitsemän pisteen erolla toisena olevaan tsekkiläispurjehtija Daniel Binaan.

Päivän ainut takaisku oli, kun Arimo päätti aamulla pulahtaa kumiveneestä uimaan mukanaan kamera, kaksi puhelinta (toinen puhelimista viikon vanha) sekä lompakko.

Huomenna luvassa on hieman puuskaisempaa tuulta ja lähtöjen määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta kilpailun järjestäjä yrittää ajattaa kaksi lähtöä. Toinen lähdöistä normaalina ratakilpailuna ja toinen on ns. rantakilpailuna, jossa maali on sijoitettu satama-altaaseen.

Niko

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ei purjehduksia saatu aikaiseksi tuulen puutteen vuoksi. Huomenna perjantaina tarkoituksena purjehtija neljä lähtöä, joista ensimmäinen purjehditaan klo 11.00 paikallista aikaa.

Niko

Saavuimme Espanjaan keskiviikon vastaisena yönä. Matka eteni Helsinki-Vantaalta Frankfurttiin, jossa vaihdoimme lentokonetta. Espanjassa meillä oli edessä vielä ajomatka Barcelonasta itse Valenciaan, jossa kolme päivää kestävä Trofeo Internacional Iberdola kilpailu käydään. Kilpailu on samalla ensimmäinen regatta, johon osallistun erikseen kutsuttuna purjehtijana.

Tällä kertaa valmentajana toimii Arimo “Big Foot Sailor” Leppä. Nimi juontaa juurensa Arimon osallistuttua viime viikonloppuna Helsingissä järjestettyyn Nord Stream Raceen, joka käytiin Swan 60 veneillä.

Ensimmäisenä päivänä vuorossa oli veneen kuntoon laittamista sekä iltapäivällä käyty Pre Race, jossa sijoituin toiseksi. Oma veneeni on tällä hetkellä esillä Liedon Säästöpankin kauppatorin konttorissa, joten sain veneen lainaksi Espanjan 2.4mR liitolta. Puitteet täällä ovat muutenkin kunnossa, sillä kilpailut järjestetään paikallisessa America’s Cup keskuksessa.

Kilpailuun osallistuu kaikenkaikkiaan 24 venettä viidestä eri maasta.

Niko