Kilpailukalenteri

M T K T P L S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

World Cup Hyeres

Hyeresin World Cup regatta saatiin päätökseen...

Kahtena viimeisenä päivänä emme päässeet vesille laisinkaan, joten kokonaissijoitukseksi muodostui yhdeksästoista sija. Kaikenkaikkiaan saimme regatan aikana purjehdittua seitsemän lähtöä joista suurinosa purjehdittiin kovassa tuulessa. Eniten regatassa jäi harmittamaan että kovan tuulen vauhtiongelmat eivät ottaneet ratketakseen sen sijaan positiivista oli se, että Muston ja Ursuitin toimittavat varusteet toimivat erinomaisesti, eikä vesillä tarvinnut turhaan paleltua. Regatan voitti Ranskan Damien Sequin, toiseksi tuli Iso-Britannian Helena Lucas ja kolmanneksi Hollanin Thierry Schmitter. 

World Cup jatkuu seuraavaksi 20.5 Hollannin Medemblikissä. Vielä on epäselvää onko Jesse armeijan kertausharjoituksiin tuolloin.

Niko

TULOKSET

Regatan kolmas päivä valkeni kauniina mutta tuulisena. Tuulta rata-alueella oli tänään 12-15m/s, joten kilpailun järjestäjät päättivät lykätä lähtöjä huomiselle päivälle. Huomiselle on odotettavissa hieman kevyempää tuulta. Loppuviikko sen sijaan näyttää taas todella tuuliselta.

Niko

 

2.4mR-luokka aloitti päivän urakkansa jo kello 9.30, päivän toinen lähtö ammuttiin poikki ja kilpailua lykättiin. Uusi yritys toisella rata-alueella alkoi kello 15.00 ja rantaan päästiin kaiken kaikkiaan kolmen ajetun lähdön jälkeen vasta kello 18.00. Pitkän ja vaikean päivän jälkeen on paljon pohdittavaa ja mietittävää, sllä edelleen hukassa oleva kovan tuulen venevauhti aiheuttaa suurta päänvaivaa. Päivän ensimmäisessä lähdössä Niko oli sijoittunut hyvin, mutta myötätuuliosuudella katkennut hekki aiheutti keskeytyksen. Uusi rata-alue ja uudet kujeet eivät auttaneet parempaan suoritukseen päivän toisessa lähdössä vaan väärät reittivalinnat tiputtivat sijoitusta ja maalissa 16. Päivän kolmannen kisan lähtö oli onnistunut, mutta taktisesti huonot reittivalinnat ja heikko venevauhti kevenevässä tuulessa ei parantanut tulosta maalissa vasta 17. Kokonaistuloksissa Niko on kahden purjehditun päivän jälkeen 17.

- Jesse

Ensimmäisen päivän aikana saatiin purjehdittua vain yksi lähtö, syynä tähän oli rata-alueella puhaltanut kova tuuli. Tuuli puhalsi 10-12m/s ja tämä näkyi tulosluettelossa. Kaikenkaikkiaan kahdeksan venettä keskeytti kilpailun jonkin välinerikon tai muun syyn seurauksena mm. kilpailun johtoasemassa ollut Thierry Schmitter joutui keskeyttämään veneen upotessa viimeisellä myötätuuliosuudella. Huonoa tuuria oli myös venäläisillä sillä kilpailun molempien venäläisveneiden mastot katkesivat tänään… tavalla tai toisella maalilinjan ylitti tänään 17 venettä.

Oma sijoitukseni oli tänään yhdestoista. Tyytyväinen pitää olla, sillä välillä purjehdus tuntui aikamoiselta selviytymispeliltä. Varsinkin myötätuuliosuuksilla jiippaaminen tuotti ylimääräisiä sydämmenlyöntejä. Tein tänään myös uuden henkilökohtaisen vauhtiennätykseni, veneen surffatessa myötätuulella 9,6 solmua.  Kuluneiden helojen ja köysien vaihto kannatti totisesti menneellä viikolla, sillä vene on täysin kunnossa ja valmiina huomista päivää varten.

Niko

Tänään oli vuorossa harjoituskilpailu ”tuneup”, joka käytiin 6-7m/s puhaltavassa länsituulessa.

Mennyt viikko on kulunut venettä virittäessä. Olemme vaihtaneet kuluneita heloja sekä uusineet köysiä. Kokonaisuudessaan viikko on ollut todella tuulinen ja olemme päässeet useampana päivänä hakemaan kovantuulen vauhtia, myös tulevasta kilpailuviikosta odotamme vähintääkin yhtä tuulista. Sääennuste näyttää tällä hetkellä siltä, että päivittäin tuulta on luvassa 6-13m/s. Odotan kilpailusta todella haastavaa itselleni juuri kovan tuulen vuoksi.

Seuraavan kuuden päivän aikan on tarkoitus purjehtia 11 lähtöä, joista ensimmäinen purjehditaan huomenna klo 11.00 paikallista aikaa.

Tuulta uhmaten,

Niko

 

Palman World Cup regatan jälkeen tulimme suoraan Hyeresiin. Pidimme ensi alkuun muutaman välipäivän jonka jälkeen hyökkäsimme suoraan veneen kimppuun.  Vaihdoimme kuluneet löydet ja muutimme hieman ison skuutin kulkureittiä. Nyt vene on valmiina vesillä, mutta purjehtimaan ei ole päästy Nikon sairastuttua. Niko on kuitenkin paranemaan päin ja toivomme, että pääsemme vesille heti alkuviikosta kokeilemaan uusia säätöjä.

Varsinaisesti kilpailut alkavat 20. päivä ja veneitä lähtölinjalle on odotettavissa 22kpl, joka on hieman pienempi määrä kuin edeltäneessä Palman World Cup regatassa.

- Jesse